A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:
a minőségi alapanyagokkal
a könnyű és gyors oldódással
a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak
köszönhetően
elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig
általánosságban a kollagénre és egyéb összetevőkre.
Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid jellemzői 1 adagban:
10.000 mg 4 féle (I, II, III, V típusú) hidrolizált marha és hal kollagén
500 mg c-vitamin
200 mg hidrolizált II-es típusú kollagén
100 mg hialuronsav
15 mg cink
30 adag/ flakon
Ananász, görögdinnye, trópusi gyümölcs ízekben
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Édesítőszerrel édesítve
Tartósítószer mentes
Mesterséges színezék nélkül
Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid előnyei:
Nem kell kompromisszumot kötni, marha és hal kollagént is tartalmaz
Négy különböző típusú (I, II, III, V típusú) hidrolizált kollagént is tartalmaz
Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán
Három fantasztikusan finom ízben
Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak
Elérhető kutatási eredménye az alapanyagra vonatkozóan
Mindig frissen készíthető
Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanállal
Milyen típusú kollagéneket tartalmaz az Elite Collagen +Hyaluronic acid?
I-es típusú kollagén: haj, köröm, bőr rugalmasságáért felel
II-es típusú kollagén: ízületek, porcok fő alkotóeleme
III-es típusú kollagén: erek, vénák, izomzat építőeleme
V-ös I-es típusú kollagén: bőrsejtek, csontok, izmok, méhlepény alkotóeleme
Mi a kollagén?
A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú
fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát.
Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak,
izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének
pedig 30%-át kollagén alkotja.
Miért van szükségünk kollagénre?
Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és
végül teljesen leláll.
Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen?
A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az
emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A
köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető
egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy
ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb
mennyiséget kell elfogysztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel,
csirkelábbal stb...
A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén
készítmény választáskor?
1. Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az
emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak.
2. Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények
jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán
alapszanak.
3. C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén
hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését.
Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén
kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél?
No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR
formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék
gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz.
Tehát:
1. Mindegyik felsorolt készítmény pro formátumból indul!
2. Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a
hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az,
hogy míg por formátumban egy adagban 10.000mg kollagén van, addig
kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető
csak el.
3. A már folyékony formában kapható készítmények, mivel a kollagén egyfajta
fehérje, ami folyékony formában már nagyon romlandó, ezért rendkívül
érzékenyek a hőmérsékletre.
Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot
(tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a
hatóanyagtartalmat is!
Hogyan/miben fogyaszd a Collango Elite Collagen + Hyaluronic acidot?
Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz.
Keverd bele gyümölcslébe
Dobd fel vele a smoothie-dat
Fehérje turmixodat is felturbózhatod vele
Ízesítsd vele a chia pudingodat
Keverd bele a jegeskávédba
Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban
Tápanyag táblázat
1 adag: 11,3 g (1 adagolókanál)
11,3 g RI%
* 100 g
Energia
160 kJ/38
kcal 0%
1415 kJ/336
kcal
/Zsír 0 g 0% 0 g
ebből telített zsírsav 0 g 0% 0 g
Szénhidrát 0 g 0% 0 g
ebből cukor 0 g 0% 0 g
Nátrium 125 mg 6% 1136 mg
Fehérje 9,5 g 19% 82 g
Hidrolizált kollagén I-es típus 10000 mg 90,9 g
L-aszkorbinsav (C vitamin) 500 mg 625% 4545 mg
II-es típusú Hidrolizált
kollagén
hidrolizált kollagén 55-
70%
Glykozaminoglikánok
12-25%
Kondroitin 12%
Hialuronsav 1-2%
200 mg - 1770 mg
Hialuronsav 100 mg - 886 mg
Cink citrát 15 mg 100% 136 mg
*: RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400
kJ/2 000 kcal)
Összetevők: I-es típusú hidrolizált kollagén (marha+hal), L-aszkorbinsav, almasav,
aroma, édesítőszer (szukralóz, szteviol glikozidokat tartalmaz), Hidrolizált
II-es típusú kollagén, Nátrium hialuronát, cink citrát, színezék: céklavörös és
kurkumin.
Adagolási javaslat: Keverjen össze naponta 1 adag (11,3 g, 1 adagolókanál) port
250 ml vízzel.
Fogyasztási javalat: lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon
keresztül napi 1 adagot, vagy állandó jelleggel.
Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket
feldolgozó üzemben készült!
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges
életmódot!
Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne
lépje túl!
Tárolás: száraz, hűvös helyen.