Szafi Reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék - régi neve Szafi Reform Szénhidrát-csökkentő gluténmentes lisztkeverék (-CH) 500 g (paleo) Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjakgumi). Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 100 g kész kenyérben* energia: 785 kJ / 196 kcal 523 kJ / 127 kcal zsír: 0,5 g 4,4 g - amelyből telített zsírsavak: 0,1 g 1,4 g szénhidrát: 1,1 g 1,4 g - amelyből cukrok: 0,6 g 0,5 g rost: 91,6 g 23,1 g fehérje: 0,9 g 8,9 g só: 0,23 g 1,2 g * A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve. 100 g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból. 100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Felhasználási javaslat: Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér): Hozzávalók: 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető) 3 g só 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék) 3 db M-es tojás 3 db M-es tojásfehérje 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!) Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje. Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb… Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle. Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen. Sütés: Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc. Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!